Dagelijkse Begeleiding

Soms lukt het om bepaalde redenen niet om je dagelijks leven zo in te vullen zoals je graag wenst. Bijvoorbeeld doordat je een verstandelijke beperking, psychische problemen, verslavingsproblematiek of niet aangeboren hersenletsel hebt. Ook kan het zijn dat je ouder wordt en je lichamelijke en psychische gezondheid verslechterd, waardoor je bepaalde dingen niet meer zelfstandig kan of begrijpt.

Het kan gaan om problemen op het gebied van:

  • Een schoon en leefbaar huis
  • Financiën
  • Werk of dagbesteding
  • Structuur in de dag aanbrengen
  • Gezondheid
  • Verslaving
  • Mee doen in de samenleving
  • Gesprekken voeren met instanties (zoals bijv. De woningbouwvereniging, of de bank)
  • Sociaal netwerk
  • Opvoeding van kinderen

Vaak gebeurd het dat mensen zich door deze problemen eenzaam, verdrietig, onzeker, angstig of boos gaan voelen.

Zo kunnen wij je helpen

Bij Setar kan je terecht voor praktische begeleiding en ondersteuning in het dagelijks leven. Er kan een begeleider bij je thuis komen of je kan op de ontmoetingsplek van Setar afspreken. De begeleiding kan een korte of langere periode duren. Met de begeleider maak je afspraken over wanneer, waarbij en hoe vaak je ondersteuning wilt. Alle afspraken die je samen maakt worden in een begeleidingsplan gezet.

Onze Visie

Het principe ‘Alles wat aandacht krijgt groeit’ is belangrijk in de manier waarop wij naar mensen en naar hulpverlening kijken. Problemen groeien als ze veel aandacht krijgen, maar krachten en kwaliteiten groeien ook als je er aan aandacht aan besteedt. Iedereen heeft krachten en kwaliteiten. Wij willen je graag helpen bij het tevoorschijn laten komen van deze sterke kanten.

Samen kijken we naar wat je anders zou willen in je leven. We willen naast jou staan en je helpen de weg in de maatschappij te vinden. We gaan samen met jou op zoek naar jouw kwaliteiten en naar kleine haalbare stappen om een meer gewenste situatie te bereiken. Ook zullen we samen met jou op zoek gaan naar mensen in jouw omgeving die kunnen helpen. Maar ook bekijken hoe jij betekenisvol wilt zijn voor anderen. Het is vaak fijn om je sterke kanten in te kunnen zetten, zodat jij anderen weer kan helpen.

Veel gestelde vragen

Bekijk de pagina ‘Tarieven & Accreditaties‘ voor meer informatie over de kosten van therapie.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (voor een groot gedeelte) vijf sessies vanuit de aanvullende verzekering. Neem je polis goed door voor het vaststellen van de precieze vergoeding. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan helpen we je hier uiteraard mee.

Begeleiding bij het dagelijks leven, kan geïndiceerd worden door de gemeente op basis van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Wil je meer weten over de mogelijkheden en onze begeleiding? Lees verder op onze tarievenpagina.

Geen enkel probleem is raar, vreemd of vaag! Iedereen komt in het leven een periode tegen dat het even wat minder gaat of even niet lukt. Hoe je hiermee omgaat is ook voor iedereen verschillend, vaak kom je er sneller doorheen als jet het niet alleen doet. In veel situaties is praten met vrienden al een goede oplossing, in andere situatie vraagt het om professionele therapie.

Wij werken met een team van verschillende deskundigen (orthopedagogen, kindertherapeuten, psychomotorisch therapeut, relatietherapeuten en psychosociaal therapeuten). Daardoor kunnen we goed kijken welke persoon het beste bij u past en wordt de kans op succes van de behandeling vergroot.

Ga naar onze Team pagina om onze therapeuten te ontmoeten.

Wij kunnen veel vormen van therapie ook online aanbieden. Bij online therapie maken wij gebruik van dezelfde systemen, methodes en therapieën als de traditionele psychologen, alleen vinden de gesprekken plaats via een (beveiligde) videoverbinding.

Klaar om te beginnen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wanneer je de stap wilt zetten om samen je probleem op te lossen, dan hopen we van je te horen. Bij vragen of voor het inplannen van een vrijblijvende eerste behandeling kun je ons via de website een bericht sturen.

Stuur ons een bericht

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden om te zien of er nog meer in zit

— Loesje