Hulp bij verslavingen

Er zijn veel verslavingsvormen, of je hier gevoelig voor bent is erg verschillend. In veel gevallen is verslaving een vorm om de pijn van andere problemen in je leven te verzachten. Je denkt je probleem op te lossen maar meestal krijg je er door je verslaving nog veel meer bij. Omdat veel verslavingsvormen zich ook in het geheim afspelen isoleert het je waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt.

Bij alle vormen van verslaving maken we een onderscheid tussen de verslavingscyclus en verslavingswortel. Dezelfde verslavingswortel kan bij verschillende mensen een andere verslavingsvorm geven. Verslaving is een reactie op een terechte behoefte die op een oneigenlijke manier hierin probeert te voorzien. Belangrijk is te werken aan de verslavingscyclus en de verslavingswortel.

Hulp bij seksverslaving
Veel mannen en steeds meer vrouwen hebben problemen met pornografie en/of vormen van seksverslaving. Dit leidt tot veel eenzame worsteling en schaamte, het kan zo ernstig worden dat het dagelijks functioneren hierdoor belemmerd wordt. Veel jongeren beginnen hier al mee in hun tienerjaren of nog eerder.

Voor bepaalde mannen en vrouwen is seksverslaving een overlevingssysteem, hoe en wat is per persoon verschillend. In veel situaties heeft de oorsprong niets te maken met erotiek maar een compensatie van een dieper liggend gemis. Uiteindelijk komt het wel tot uiting in erotisch gedrag omdat het als volwassenen hier een bijbehorende reactie op krijgt.

Meestal lukt het niet om hier in je eentje van los te komen. Bij Setar bieden wij individuele en/of groepsgewijze begeleiding. Ook voor tieners bieden wij passende ondersteuning. Belangrijk is te weten dat wat de achterliggende drijfveren zijn van je verslaving.

Veel gestelde vragen

Bekijk de pagina ‘Tarieven & Accreditaties‘ voor meer informatie over de kosten van therapie.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (voor een groot gedeelte) vijf sessies vanuit de aanvullende verzekering. Neem je polis goed door voor het vaststellen van de precieze vergoeding. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan helpen we je hier uiteraard mee.

Begeleiding bij het dagelijks leven, kan geïndiceerd worden door de gemeente op basis van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Wil je meer weten over de mogelijkheden en onze begeleiding? Lees verder op onze tarievenpagina.

Geen enkel probleem is raar, vreemd of vaag! Iedereen komt in het leven een periode tegen dat het even wat minder gaat of even niet lukt. Hoe je hiermee omgaat is ook voor iedereen verschillend, vaak kom je er sneller doorheen als jet het niet alleen doet. In veel situaties is praten met vrienden al een goede oplossing, in andere situatie vraagt het om professionele therapie.

Wij werken met een team van verschillende deskundigen (orthopedagogen, kindertherapeuten, psychomotorisch therapeut, relatietherapeuten en psychosociaal therapeuten). Daardoor kunnen we goed kijken welke persoon het beste bij u past en wordt de kans op succes van de behandeling vergroot.

Ga naar onze Team pagina om onze therapeuten te ontmoeten.

Wij kunnen veel vormen van therapie ook online aanbieden. Bij online therapie maken wij gebruik van dezelfde systemen, methodes en therapieën als de traditionele psychologen, alleen vinden de gesprekken plaats via een (beveiligde) videoverbinding.

Klaar om te beginnen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wanneer je de stap wilt zetten om samen je probleem op te lossen, dan hopen we van je te horen. Bij vragen of voor het inplannen van een vrijblijvende eerste behandeling kun je ons via de website een bericht sturen.

Stuur ons een bericht

Vraag je niet af wat de wereld nodig heeft maar vraag je af waardoor je hart tot leven komt en ga dat doen

— John Eldredge