Individuele Therapie

Ben je op zoek naar een therapeut omdat je de schittering terug wil in je leven? Of omdat je het even niet meer ziet zitten en er zelf niet helemaal uitkomt? Ieder mens is uniek met zijn eigen positieve krachten en valkuilen en als ervaren therapeuten bieden we je hierin graag de juiste ondersteuning en begeleiding, zodat je enerzijds meer in je kracht komt te staan en anderzijds je klachten en problemen achter je kan laten.

Jij bent het die het gaat doen en tijdens die reis mag je rekenen op deskundige en respectvolle ondersteuning!

Wat is je klacht of probleem?
De reden waarom je hulp zoekt kan divers zijn, variërend van kortdurend advies tot het flink vast lopen in je leven. De volgende klachten kunnen bij Therapie Assen erg goed behandeld worden:

 • Stress- en spanningsklachten (van licht tot zwaar)
 • Relatieproblemen
 • Angstproblemen (en –stoornissen) en paniek gerelateerde problemen (vaak met een sociaal element)
 • Persoonlijke problemen (als in de put zitten, geen raad meer met jezelf weten, weinig energie hebben, geen duidelijk doel hebben in je leven, weinig motivatie hebben, etc.)
 • Depressieve klachten (van licht tot zwaar)
 • Nicotine verslaving en overige verslavingen
 • Traumatische klachten n.a.v. een ingrijpende gebeurtenis (zoals aanranding, verkrachting, een ernstig ongeval, het verlies van een familielid of vriend, etc.)
 • Gezinsproblematiek (in de praktijk wordt de mogelijkheid geboden voor de gelijktijdige therapie van meerdere personen waaronder familieverbanden)
 • Seksuele problemen

Je kunt bij ons tevens terecht:

 • Met al je vragen over onzekerheid
 • Wanneer je gepest wordt of niet lekker in je vel zit
 • Wanneer je gewoonweg even een goed steuntje in je rug nodig hebt of je verhaal kwijt wilt

Geen enkel probleem is raar, vreemd of vaag
Iedereen komt in het leven een periode tegen dat het even wat minder gaat of even niet lukt. Hoe je hiermee omgaat is ook voor iedereen verschillend, vaak kom je er sneller doorheen als jet het niet alleen doet. In veel situaties is praten met vrienden al een goede oplossing, in andere situatie vraagt het om professionele therapie.

Veel gestelde vragen

Bekijk de pagina ‘Tarieven & Accreditaties‘ voor meer informatie over de kosten van therapie.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (voor een groot gedeelte) vijf sessies vanuit de aanvullende verzekering. Neem je polis goed door voor het vaststellen van de precieze vergoeding. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan helpen we je hier uiteraard mee.

Begeleiding bij het dagelijks leven, kan geïndiceerd worden door de gemeente op basis van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Wil je meer weten over de mogelijkheden en onze begeleiding? Lees verder op onze tarievenpagina.

Geen enkel probleem is raar, vreemd of vaag! Iedereen komt in het leven een periode tegen dat het even wat minder gaat of even niet lukt. Hoe je hiermee omgaat is ook voor iedereen verschillend, vaak kom je er sneller doorheen als jet het niet alleen doet. In veel situaties is praten met vrienden al een goede oplossing, in andere situatie vraagt het om professionele therapie.

Wij werken met een team van verschillende deskundigen (orthopedagogen, kindertherapeuten, psychomotorisch therapeut, relatietherapeuten en psychosociaal therapeuten). Daardoor kunnen we goed kijken welke persoon het beste bij u past en wordt de kans op succes van de behandeling vergroot.

Ga naar onze Team pagina om onze therapeuten te ontmoeten.

Wij kunnen veel vormen van therapie ook online aanbieden. Bij online therapie maken wij gebruik van dezelfde systemen, methodes en therapieën als de traditionele psychologen, alleen vinden de gesprekken plaats via een (beveiligde) videoverbinding.

Klaar om te beginnen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wanneer je de stap wilt zetten om samen je probleem op te lossen, dan hopen we van je te horen. Bij vragen of voor het inplannen van een vrijblijvende eerste behandeling kun je ons via de website een bericht sturen.

Stuur ons een bericht

Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven

— Spreuken 4:23