Relatietherapie

In iedere relatie nemen we onze eigen unieke rugzak uit het verleden mee. In relaties speelt een belangrijke rol hoe we als kind hebben geleerd te hechten. Dit is mede bepalend hoe relaties later er uit komen te zien. Hier komt bij dat omstandigheden en mensen veranderen en soms niet zo zijn dan we dachten. Iedere relatie kent haar hoogte- en dieptepunten, van belang is de vraag: “wat wil je ermee?”

Met relatietherapie gaan wij samen met jullie op weg om te achterhalen wat jullie beiden in je rugzakje hebben als ballast. Verder willen we samen onderzoeken hoe er meer vanuit eigen verantwoordelijkheid naar elkaar toegegroeid kan worden. In een relatie is er sprake van twee unieke persoonlijkheden die vanuit een eigen verantwoordelijkheid een verbinding mogen aangaan. Als hier deuken in ontstaan is het zoeken naar een hernieuwde verbinding. Leren verbinding te maken en juiste communicatie zijn twee belangrijke thema’s.

Veel gestelde vragen

Bekijk de pagina ‘Tarieven & Accreditaties‘ voor meer informatie over de kosten van therapie.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (voor een groot gedeelte) vijf sessies vanuit de aanvullende verzekering. Neem je polis goed door voor het vaststellen van de precieze vergoeding. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan helpen we je hier uiteraard mee.

Begeleiding bij het dagelijks leven, kan geïndiceerd worden door de gemeente op basis van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Wil je meer weten over de mogelijkheden en onze begeleiding? Lees verder op onze tarievenpagina.

Geen enkel probleem is raar, vreemd of vaag! Iedereen komt in het leven een periode tegen dat het even wat minder gaat of even niet lukt. Hoe je hiermee omgaat is ook voor iedereen verschillend, vaak kom je er sneller doorheen als jet het niet alleen doet. In veel situaties is praten met vrienden al een goede oplossing, in andere situatie vraagt het om professionele therapie.

Wij werken met een team van verschillende deskundigen (orthopedagogen, kindertherapeuten, psychomotorisch therapeut, relatietherapeuten en psychosociaal therapeuten). Daardoor kunnen we goed kijken welke persoon het beste bij u past en wordt de kans op succes van de behandeling vergroot.

Ga naar onze Team pagina om onze therapeuten te ontmoeten.

Wij kunnen veel vormen van therapie ook online aanbieden. Bij online therapie maken wij gebruik van dezelfde systemen, methodes en therapieën als de traditionele psychologen, alleen vinden de gesprekken plaats via een (beveiligde) videoverbinding.

Klaar om te beginnen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wanneer je de stap wilt zetten om samen je probleem op te lossen, dan hopen we van je te horen. Bij vragen of voor het inplannen van een vrijblijvende eerste behandeling kun je ons via de website een bericht sturen.

Stuur ons een bericht

De meeste relaties gaan niet stuk omdat er geen liefde meer is maar men niet in staat is zich met elkaar te verbinden

— Ruud van Hal